Chieko Donker Duyvis is een celliste, zangeres en componist

uit Amsterdam met Braziliaans/Japanse roots. 

 

Geïnspireerd door klassieke muziek, vrije improvisatie en Latijns Amerikaanse muziek creëert ze een eigenzinnige klankwereld. 

Haar muzikale reis begon als klassiek cellist , waar ze met haar pianotrio concerten in Europa en Mexico speelde en kamermuziek projecten met musici van het Concertgebouworkest. 

Sindsdien ontwikkelt Chieko zich richting Braziliaanse muziek, jazz en vrije improvisatie. 

Ze bewandelt haar eigen creatieve pad en werd uitgenodigd om te zingen bij Podium Witteman en speelt op podia als het Grachtenfestival en Dias Latinos als frontvrouw van haar eigen ensemble. Ze is de nieuwe Jonge Maker voor Grachtenfestival 2022 waar ze haar nieuwste composities in première zal brengen. 

In 2019 werd ze als solist uitgenodigd om haar eigen composities te spelen en zingen op het Ansan International Environmental Festival in Zuid Korea. 

 

Chieko heeft een passie voor interdisciplinaire projecten en werkt regelmatig samen met dichters, beeldende kunstenaars en dansers. 

Ze maakte  de muziek voor de dansvoorstelling MI:T van Dance Connects Company en creëerde op het Opera Forward Festival met improviserend strijkkwintet een nieuwe opera. Ook werkte zij samen met beeldend kunstenaar Floor van Keulen, waar ze vrije improvisatie en schilderkunst in elkaar liet overvloeien. 

Chieko speelde meerder keren in het Concertgebouw: als duo met Spoken word artist Roziena Salihu waar ze eigen composities zong, en in oktober 2021 in de Grote Zaal, waar ze vrije improvisaties en nieuw eigen werk speelde

 

Chieko heeft als componist en arrangeur verscheidene stukken geschreven voor jazz ensembles en klassiek kamerorkest. 

Ze componeerde de filmmuziek voor de documentaire Boom In Amsterdam van Agnes de Ruijter, shortfilms en de filmmuziek voor de trailer van de Parade 2019.